brzo i lako

Ručak gotov za 20 minuta: Piletina sa pavlakom za kuvanje je jelo koje ćete iznova praviti

Foto: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia
Recept od samo nekoliko sastojaka oduševio je domaćice.

Pileće meso se lako priprema te je idealno rešenje kada nam je potreban ručak na brzinu spremljen. Donosimo vam jednostavan recept za piletinu u pavlaci. Priprema je toliko jednostavna da mogu i potpuni početnici da je pripreme.

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

300 ml pavlake za kuvanje

so, biber, suvi biljni začin

50 g rendanog parmezana

Foto: Shutterstock

Priprema:

Belo pileće meso rastanjiti čekićem za meso, posuti začinima, malo nauljiti i ostaviti nekoliko minuta da odstoji. Pomešati pavlaku sa parmezanom, još malo začiniti. Složiti meso u vatrostalnu posudu, pa preliti pavlakom. Peći u zagrejanoj rreni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica odozgo.

This browser does not support the video element.

00:28
Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom  Izvor: instagram fatmagulkitchen